f Nieuws - Medizz
Met de Z van zorg
Nieuws
NIEUWSBRIEF JULI 2022
NIEUWS
Het zal u niet ontgaan zijn dat per 1 juli de praktijk op de Frans Fransenstraat is overgenomen en dat de locatie op de Copernicuslaan door huisartsenmaatschap West is overgenomen. Achter de schermen zijn we druk bezig om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen. In deze nieuwsbrief stellen de nieuwe artsen zich aan u voor en ziet u een weergave van het huidige team. Daarnaast willen wij u op de hoogte brengen van enkele (aankomende) veranderingen in de praktijk.

- Mocht u in het ziekenhuis uw huisarts door moeten geven dan is dit Drs. N. van Gils.

- De komende periode zullen wij een nieuwe website lanceren op het bekende webadres www.medizz.nl
Via de nieuwe website kunt u via uw-zorg-online herhaalrecepten aanvragen en online afspraken inplannen. De functie online afspraken inplannen werkt op de oude website helaas niet.
In de komende jaren willen we meer gebruik gaan maken van online platforms om onder andere ook een e-consult mogelijk te maken. We zullen u hiervan op de hoogte houden via de website en via de nieuwsbrief.

- De drukte aan de telefoon is bij ons bekend en is een belangrijk punt van aandacht. Wij proberen de komende periode het vaste assistententeam uit te breiden. Er staat reeds een vacature online. Helaas is het ook voor ons lastig om, zeker in de zomerperiode, voldoende personeel te vinden.

- Veranderde bereikbaarheid. Wij zijn bereikbaar tussen 08.00-10.00; 10.30-13.00; 13.30-17.00. In de tussengelegen tijd zijn wij vanzelfsprekend wel bereikbaar voor spoed.


PRAKTIJKHOUDERS
Vanaf 1 juli zijn de nieuwe praktijkhouders de heer N. van Gils en mevrouw M. Kappers.
Zij zullen zich kort aan u voorstellen.

Mijn naam is N. van Gils. Ik heb mijn studie geneeskunde te Rotterdam gedaan, waar ik in 2011 ben afgestudeerd als arts. Na een jaar ziekenhuiservaring opgedaan te hebben bij de Interne Geneeskunde, ben ik in 2012 te Rotterdam de huisartsenopleiding ingestroomd. In 2015 heb ik deze afgerond en ben toen teruggegaan richting Brabant. 
Ik woon met mijn Argentijnse vrouw en onze drie zoons sinds 2018 in Den Bosch. Thuis spreken we Nederlands, Spaans en Engels.
Na verscheidene jaren als waarnemer in diverse huisartspraktijken in de regio van Den Bosch te hebben gewerkt, wilde ik zelf een eigen praktijk om de mooiste zaken die ik ben tegengekomen daarin samen te voegen. Deze wens van een eigen praktijk is sinds juli 2022 gerealiseerd met de overname van Medizz. Nu willen we met ons team de praktijk uitbouwen tot het centrum waar al dat goede in samenkomt.

Mijn naam is M. Kappers. Na de opleiding geneeskunde in Utrecht heb ik een jaar als arts in opleiding op de afdeling cardiologie gewerkt van het Diakonessenziekenhuis in Utrecht. Na dit jaar ben ik begonnen aan de huisartsopleiding in Nijmegen, deze opleiding heb ik in 2018 afgerond. Ik woon samen met mijn man en twee zoons (3 jaar en 5 maanden) in Vught.
Ik heb als huisarts in verschillende praktijken in de regio Den Bosch mogen waarnemen. Ik heb altijd de wens gehad om een eigen praktijk te mogen overnemen. De band die je als vaste huisarts met patiënten kunt opbouwen, zie ik als een van de mooiste onderdelen van dit vak. Ik hoop samen met u, met de voor u bekende assistentes en praktijkmedewerkers, een goede tijd tegemoet te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in en kijk er naar uit om u te leren kennen.

TEAM
De praktijkhouders werken respectievelijk ieder 4 en 3 dagen. Daarbij werkt onze vaste waarnemend huisarts M. Dicker 2 dagen per week. Hij is al enkele jaren verbonden aan deze huisartsenpraktijk.
De assistentes op dit moment zijn Anne-Marie en Britt. We hebben nog een vacature voor een doktersassistente. Hopelijk wordt deze snel opgevuld waardoor ons team compleet is.
Onze praktijkondersteuners Somatiek, die vooral patiënten met astma, diabetes, CVRM en COPD zien, zijn Najat en Tanja. Verder werkt er bij ons een praktijkondersteuner GGZ Bregje.
Tevens is er 1 dag per week een POH GGZ jeugd aanwezig. Deze is gedetacheerd vanuit de gemeente in onze praktijk. Onze praktijkmanager is Ilse.

HOE KUNT U DE PRAKTIJK BEREIKEN: 
• We zijn elke dag telefonisch bereikbaar van 08.00 uur - 10.00 uur, 10.30 uur - 13.00 uur, 13.30 uur - 17.00 uur. Voor het maken van een afspraak vragen we u bij voorkeur te bellen in de ochtend. Een consult duurt standaard 10 minuten. Heeft u meer dan één klacht te bespreken, maak dit dan kenbaar bij het maken van uw afspraak. We plannen dan meer tijd in.

• Wanneer u om fysieke redenen niet naar de praktijk kunt komen, kunt u een visite aanvragen tussen 08.00 uur – 10.30 uur

• Voor uitslagen kunt u bellen na vijf werkdagen tussen 14.00 – 16.30 uur. Dan is uw uitslag zeker bekeken en is er overleg geweest tussen de huisarts en de assistente.

• Voor de vragen die u ’s ochtends gesteld heeft aan de assistente,  kunt u terugbellen tussen 15.00 – 16.30 uur.

• Medicatie: u kunt uw herhaalrecept aanvragen via de receptenlijn (073-6411931 optie 2) of via de mail (ga naar onze website www.medizz.nl kopje recept). De apotheek heeft twee werkdagen de tijd nodig om uw recept klaar te maken. Bestel dus uw recept op tijd.

Algemeen telefoonnummer:  073 641 1931
Spoednummer:   073 641 1931 toets 1
Visite aanvraag:   073 641 1931 (vóór 10.30 uur aanvragen)
Herhaalrecept:     073 641 1931 toets 2 of via www.medizz.nl/recept

Namens het team Huisartsenpraktijk Medizz wensen wij u een hele fijne en gezonde zomervakantie toe.

N. van Gils 
M. Kappers
Ilse Kusters


NIEUWE PRAKTIJKHOUDERS

In november 2021 hebben wij u bericht over de samenvoeging van de praktijken Medizz en Dr. Van der Rest op de Frans Fransenstraat 1 per januari 2022.
Een gezondheidscentrum met een team van jonge huisartsen zou voor continuïteit zorgdragen.
Door het overlijden van de heer C. Broekmeulen op 4 januari 2022 is alles even stil komen te staan.

Nu kunnen wij u berichten dat twee huisartsen dit centrum gaan overnemen per 1 juli.
Een van de huisartsen is nu al werkzaam bij Medizz namelijk de heer Niels van Gils.
De andere huisarts, mevrouw Marieke Kappers, zal vanaf juni werkzaam zijn bij Medizz.
Beiden zijn al enkele jaren huisarts en hebben in diverse huisartsenpraktijken ervaring opgedaan.

Zij zullen zich binnenkort voorstellen aan u in onze nieuwsbrief. Indien u geïnteresseerd bent in deze nieuwsbrief geef dan uw emailadres door (als u dat al niet gedaan heeft).

Wij hebben vertrouwen in de toekomst.


Met vriendelijke groet,Namens team Huisartsenpraktijk Medizz
Ilse Kusters
Praktijkmanager
Frans Fransenstraat 1
5231 MG  ‘s-HERTOGENBOSCH

Algemeen telefoonnummer:  073 641 1931
Spoednummer:   073 641 1931 toets 1
Visite aanvraag:   073 641 1931 (vóór 11.00 uur aanvragen)
Herhaalrecept:     073 641 1931 toets 2 of via www.medizz.nl/receptPraktijkaccreditering
Op 29 maart hebben wij een audit gehad op onze praktjk door organisatie NHG.

We kunnen nu mededelen dat onze praktijk is gecertificeerd, zoals we de afgelopen jaren ook zijn geweest.
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2022
PRAKTIJKHOUDER

Via deze weg willen wij u op de hoogte brengen van het nieuws dat op 4 januari 2022 de praktijkhouder, de heer C. Broekmeulen, is overleden.
Dit is voor zijn familie, vrienden en collega's een plotse gebeurtenis geweest en een groot verlies.
Hij was bij velen van u betrokken en heeft veel betekend voor de huisartsenpraktijk, zijn patiënten en de mensen om hem heen.
In 1982 richtte hij zijn huisartsenpraktijk op en ontwikkelde deze tot de organisatie die het vandaag de dag is. Eind 2021 is besloten om de twee praktijken op de Frans Fransenstraat Medizz en Dr. J. van der Rest samen te voegen tot Medizz.
Wij zullen met ons team van artsen en assistenten zijn ideeën om hier een mooi gezondheidscentrum van te maken zeker ten uitvoer brengen.
Als er bij u vragen zijn kunt u die altijd aan ons stellen, wij zullen deze zo spoedig mogelijk proberen te beantwoorden.PRAKTIJKORGANISATIE

Voor veel mensen die al patiënt waren bij Medizz  is onze werkwijze wellicht duidelijk maar voor de patiënten die komen van de praktijk van J. van der Rest is het goed om hier wat informatie op een rijtje te zetten.


TEAM
We werken met een vast artsenteam. In deze moderne tijd werken veel artsen niet meer fulltime. Daardoor kan het lijken dat er veel wisseling is in artsen maar dit is niet het geval. De artsen werken op een vaste dag.

De assistentes van Medizz en van praktijk Van der Rest zijn samengevoegd: Anne Marie, Britt, Fatima, Jeannette, Maja en onze oproepkracht Amabel. We hebben nog een vacature voor een doktersassistente. Hopelijk wordt deze snel opgevuld waardoor ons team compleet is.
Onze praktijkondersteuners Somatiek die vooral patiënten met astma, diabetes, CVRM en COPD zien: Najat en Tanja.
Verder werkt er bij ons een praktijkondersteuner GGZ: Bregje.
Onze praktijkmanager: Ilse.
Wij zijn een opleidingspraktijk. Hierdoor kan het zijn dat u te maken krijgt met een stagiair doktersassistente vanuit Koning Willem I College. Zij wordt dan begeleid door onze vaste assistentes.HOE KUNT U DE PRAKTIJK BEREIKEN:

• We zijn elke dag telefonisch bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur. Voor het maken van een afspraak vragen we u bij voorkeur te bellen in de ochtend. Een consult duurt standaard 10 minuten. Heeft u meer dan één klacht te bespreken, maak dit dan kenbaar bij het maken van uw afspraak. We plannen dan meer tijd in.

• Wanneer u om fysieke redenen niet naar de praktijk kunt komen kunt u een visite aanvragen tussen 08.00 uur – 10.30 uur

• Voor uitslagen kunt u bellen na vijf werkdagen tussen 14.00 – 16.30 uur. Dan is uw uitslag zeker bekeken en is er overleg geweest tussen de huisarts en de assistente.

• Voor de vragen die u ’s ochtends gesteld heeft aan de assistente,  kunt u terugbellen tussen 15.00 – 16.30 uur.

• Medicatie: u kunt uw herhaalrecept aanvragen via de receptenlijn (073-6411931 optie 2) of via de mail (ga naar onze website www.medizz.nl kopje recept). De apotheek heeft twee werkdagen de tijd nodig om uw recept klaar te maken. Bestel dus uw recept op tijd.


Algemeen telefoonnummer:  073 641 1931
Spoednummer:   073 641 1931 toets 1
Visite aanvraag:   073 641 1931 (vóór 10.30 uur aanvragen)
Herhaalrecept:     073 641 1931 toets 2 of via www.medizz.nl/receptTRAVEL DOCTOR

Nog even en dan mogen we weer reizen. Informeer bij Travel Doctor of u vaccinaties  nodig heeft. Bel 073 – 6427990 of ga naar www.traveldoctor.nl. Tevens kunt u ook bij ons terecht voor de vaccinatie tegen kinkhoest (DKTP) speciaal voor zwangere vrouwen, BMR voor mazelen maar ook vaccinaties tegen gordelroos en meningokokken. Meer informatie over deze onderwerpen vindt u op www.rivm.nl/onderwerpen.Namens het team Medizz

Ilse Kusters


Overlijden C. Broekmeulen
KORT BERICHT / WORDT VERVOLGD.

Op 4 januari 2022 is Dr. C. Broekmeulen onverwachts overleden.

C. Broekmeulen was initiatiefnemer bij het opzetten van het gezondheidscentrum op de Frans Fransenstraat.
Eind 2012 heeft hij een tweede locatie geopend op de Copernicuslaan, achter het Centraal Station.

Eind 2021 is de praktijk van Dr. van der Rest samengevoegd met Medizz.
We gaan dit alles voortzetten op de manier die hij voor ogen had.

GRIEPVACCINATIE 2021
Griep (influenza) kan ernstige gevolgen hebben. Vooral als u diabetes, een hart-, long- of nierziekte of minder
weerstand heeft. Of als u 60 jaar of ouder bent. De griepprik is de beste manier om u tegen griep te beschermen.
Ook als u zich nu gezond voelt.
... lees meer »

Bewijs vaccinatie COVID-19
Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. ... lees meer »

Nieuwsbrief Medizz - april 2021
Vorig jaar begin maart kregen we de eerste besmetting met Covid19-virus. We zitten nu alweer op de derde coronagolf.
Ons doel is nog steeds om de zorg te leveren die u nodig heeft en tegelijk de kans op besmetting methet coronavirus voor u zo goed mogelijk te beperken.
... lees meer »

Astra Zeneca
De vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca is van 15 t/m 28 maart stilgelegd door het ministerie van VWS. 

... lees meer »

Coronavaccin
In 2021 krijgt iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Deze uitnodiging kan komen vanuit de GGD of vanuit huisarts.

... lees meer »

Mondkapjesplicht huisartsenpraktijk
Vanuit het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) is het advies gegeven om iedereen die de praktijk binnengaat een (niet medisch) mondneusmasker te laten dragen en de handen te desinfecteren. ... lees meer »

Stoptober 2020
Het is weer bijna oktober, dat wil zeggen dat Stoptober weer van start gaat. Doet u ook mee?


... lees meer »

Gordelroos vaccin
De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord of hebben het wel eens gezien bij iemand die ze kennen.  ... lees meer »

Het nieuwe Donorregister
Heeft u nog geen keuze ingevuld? Doe dit dan nu. Net als de zeven miljoen mensen die het al hebben gedaan. ... lees meer »

Afspraak spreekuur
Momenteel zijn wij de reguliere spreekuren weer geleidelijk aan aan het opstarten. ... lees meer »

Nieuw telefoonnummer huisartsenpost
Sinds 6 april heeft de Huisartsenpost Oost Brabant een nieuw telefoonnummer: 088 – 876 50 50.
Het oude 0900 nummer blijft overigens nog vijf maanden in werking. ... lees meer »

OLVG corona check app
Door de uitbraak van het coronavirus neemt de zorgvraag in het ziekenhuis en bij de huisartsen enorm toe. Met name de behoefte om als patiënt zelf in te schatten in welke mate de klachten samenhangen met corona en welke zorg geboden moet worden. ... lees meer »

Corona: tips om het hoofd koel te houden
Hoe hou je het hoofd koel ?
Tips van een praktijkondersteuner GGZ
... lees meer »

Aangepast spreekuur
I.v.m. het corona virus werken wij met een aangepast spreekuur, we proberen zo veel mogelijk afspraken telefonisch af te handelen.
Bedankt voor uw begrip. ... lees meer »

Coronavirus update
Momenteel zijn er besmettingen met Corona virus vastgesteld in Nederland.
Mocht u denken ook besmet te zijn:  Kom NIET langs op de praktijk! ... lees meer »

Coronavirus
Het nieuwe coronavirus kan longontsteking geven.
Klachten zijn: koorts met daarbij verkoudheid, keelpijn, hoesten of moeilijk ademhalen.  ... lees meer »

Tijdelijk moeilijkere bereikbaarheid locatie Copernicuslaan
Van maandag 6 januari 2020 tot en met vrijdag 7 februari 2020 is onze locatie moeilijker bereikbaar  ... lees meer »

Nieuwsbrief Medizz september 2019
Vanaf 1 oktober komt mevrouw Lisette Vugts bij ons in dienst. Zij is verpleegkundig specialist. Zij zalniet complexe klachten behandelen. Mogelijk dat u een consult bij haar krijgt aangeboden. ... lees meer »

Nieuwsbrief Medizz - juni 2019
Door groei van de praktijk maar ook het parttime gaan werken van Dr C. Broekmeulen heeft u als patiënt te maken met diverse artsen. We proberen u als patiënt zoveel mogelijk bij dezelfde arts te plannen maar helaas lukt dit niet altijd.
... lees meer »

Project: bloeddruk thuis meten en leefstijlcoaching
Dinsdag 18 juni jl. hielden wij een informatieavond voor ons nieuwe zelfzorgmanagement-project.
... lees meer »

Teken

Als na de winter de temperatuur weer oploopt begint het tekenseizoen. Het tekenseizoen loopt van april tot oktober. In deze periode zijn de meeste tekenbeten. Het is dus belangrijk om ook in de andere maanden alert te zijn op teken. 
... lees meer »

Project zelfmanagement
Tijdens een leuke bijeenkomst, georganiseerd door onze zorggroep, ons project Zelfmanagement  2018 afgesloten.
... lees meer »

Nieuwsbrief december 2018
Patiënten het vertrouwen geven dat zij verantwoorde zorg krijgen, dat is het doel van certificeren. 
In oktober heeft bij onze praktijk de jaarlijkse accreditatie plaatsgevonden. Uit deze audit is gebleken dat wij alles goed op orde hebben.  ... lees meer »

Stoptober
Ook dit jaar is er weer een Stoptober-campagne. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen niet te roken.
... lees meer »

Facebook
Vanaf heden zijn wij ook actief op Facebook.

... lees meer »

Hoe gezond ben ik?
Bent u tussen de 35 en 50 jaar en denkt u soms ook Hoe gezond ben ik nu eigenlijk? Wat weet ik van mijn lichaam? ... lees meer »

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018
Team
De zomervakantie zit er voor de meesten van ons erop. We genieten nog van het mooie weer.
Gelukkig zijn we in een rustiger vaarwater beland met ons team. 
... lees meer »

Huisartsen
Het afgelopen half jaar hebben er door het uitvallen van dokter Broekmeulen veel waarnemers in de praktijk gewerkt. Gelukkig heeft dokter Broekmeulen zijn werkzaamheden gedeeltelijk weer hervat en ... lees meer »

Vertrek Hans Schleiffert
Op 25 mei neemt verpleegkundig specialist Hans Schleiffert na vijf jaar afscheid van onze praktijk. ... lees meer »

Gebruik internet
Waarschijnlijk zoekt u uw klachten eerst op op internet, dat vinden wij geen enkel probleem, maar ... lees meer »

Vakantie & medicatie
Met de zomer op komst zijn uw vakantieplannen vast al gemaakt. Wist u dat 23% van de Nederlandse reizigers een bestemming bezoekt waar gezondheidsrisico’s voorkomen, maar ... lees meer »

Zon
Hopelijk laat de zon zich deze zomer vaak zien, maar wij willen u ook dit jaar weer wijzen op de risico’s die de zon met zich meebrengt. Ook wanneer u niet  ... lees meer »

Hooikoorts
Heeft u veel last van hooikoorts en biedt reguliere medicatie maar beperkt uitkomst? Dan is het een overweging om een keer ... lees meer »

Tandzorg daklozen
Als praktijk zijn wij betrokken bij de medische zorg aan daklozen in Den Bosch. Vanuit die rol hebben wij tandheelkundige zorg aan deze doelgroep gerealiseerd. Een artikel dat hierover in NRC verscheen kunt u hier lezen. ... lees meer »