f Nieuws - Coronavirus update - Medizz
Met de Z van zorg
Coronavirus update
Corona Virus

Momenteel zijn er besmettingen met Corona virus vastgesteld in Nederland.
Mocht u denken ook besmet te zijn:  Kom NIET langs op de praktijk!
Kijk eerst op www.thuisarts.nl voor informatie.

Door ongerustheid kan het druk zijn aan de telefoon, want er zijn veel vragen over het Corona-virus. Maar niet iedereen hoeft de huisarts te bellen. Omdat huisartsen en GGD’s worden overspoeld met telefoontjes over het coronavirus doet het RIVM de volgende oproep:

Mensen die terugkomen uit gebieden* waar het virus heerst en die zich ziek voelen moeten thuis uitzieken en zo min mogelijk contact hebben met andere mensen. Verreweg de meeste mensen zullen vanzelf opknappen en hoeven daarom niet de dokter te bellen.
Alleen als de klachten verergeren, met koorts boven de 38 graden in combinatie met hoesten en/of kortademigheid, moet de huisarts worden gebeld op het bekende telefoonnummer 073-6411931. Maar kom NIET naar de praktijk.


Risicolanden*
Het advies om bij ziekteverschijnselen meteen thuis te blijven geldt alleen voor mensen die onlangs in een van de risicolanden zijn geweest: China, Zuid-Korea, Iran, een deel van Japan en het noorden van Italië.
Mensen uit bijvoorbeeld Loon op Zand hoeven dat niet.

Voor algemene en praktische vragen over het corona-virus, neemt u contact op met het landelijke informatienummer 0800–1351. Veel informatie kunt u ook vinden op de website van het RIVM.