f Nieuws - NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018 - Medizz
Met de Z van zorg
NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2018
Team
De zomervakantie zit er voor de meesten van ons erop. We genieten nog van het mooie weer.
Gelukkig zijn we in een rustiger vaarwater beland met ons team. We hebben op dit moment vaste waarnemers en ook Dr. Broekmeulen is weer gedeeltelijk terug in de praktijk.

Verder heeft onze nieuwe Praktijkondersteuner Somatiek Ellen Brekelmans haar draai gevonden in de praktijk. Ze werkt op dit moment maandag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend. Via de assistente kan je een afspraak bij haar inplannen omtrent COPD, CVRM, diabetes maar ook stoppen met roken.

Vanaf september krijgen we weer een stagiair doktersassistente van het Koning Willem I College. Ze zit in het derde jaar van haar opleiding. Dus het kan zijn als u belt of langs komt u met haar te maken krijgt. Haar naam is Nadine Geurts. Ze zal 10 weken stage lopen.

In september zullen wij ook gaan starten met ons project zelfmanagent voor patiënten tussen de 35 en 45 jaar.
We gaan dan samen een antwoord vinden op de volgende vragen: Hoe gezond bent u? Waar heeft u behoefte aan? Sport u? Wat is uw voedingspatroon? Heeft u gezondheidsklachten? Wat zou u anders willen zien bij uzelf?
Heeft u deze leeftijd, dan zullen wij u binnenkort uitnodigen om deel te nemen aan ons project.
Mocht u buiten deze leeftijdscategorie vallen, maar wil wel graag deelnemen aan het project, laat het ons weten dan sturen wij ook u een uitnodiging voor ons project.

Tevens zullen wij ook actiever worden op Facebook en onze website www.medizz.nl. We zullen u hier allerlei tips geven die te maken hebben met het seizoen waarin we zitten. Kijk hier eens naar.
Heeft u op- of aanmerkingen, laat het ons weten. Deze zijn altijd welkom.

Praktijk
Nog even enkele belangrijke tijden voor wat betreft onze praktijk op een rijtje:
We zijn elke dag telefonisch bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur. Een consult duurt standaard 10 minuten. Heeft u meer dan 1 klacht te bespreken, maak dit dan kenbaar bij het maken van uw afspraak.
Visite aanvragen, indien u echt niet naar de praktijk kan komen (vervoer is geen reden) kan tussen 08.00 uur tot 11.00 uur. Bellen voor uitslagen, maar ook vragen die u ‘s-morgens gesteld heeft aan de assistente, kan tussen 14.00 – 16.30 uur. Dan is uw uitslag zeker bekeken en is er overleg geweest tussen de huisarts en de assistente.
Medicatie: u kunt uw herhaalrecept aanvragen via de receptenlijn (073-6411931 optie 2) of via de mail (ga naar onze website www.medizz.nl kopje recept). De apotheek heeft twee dagen de tijd nodig om uw recept klaar te maken.

Travel Doctor
Bent u al bezig met reisplannen voor het najaar of misschien al voor 2019. Informeer dan bij Travel Doctor of u hier vaccinaties voor nodig heeft. Zeker als u het dit jaar nog vergoedt krijgt van uw zorgverzekeraar, is het verstandig dit nog dit jaar te plannen. Bij vergoeding van reisvaccinaties gaat dit niet van uw eigen risico af.
Bel 073 – 627990 of www.traveldoctor.nl
Tevens kunt u ook bij ons terecht voor de vaccinatie tegen kinkhoest (DKTP) speciaal voor zwangere vrouwen, maar ook vaccinatie tegen gordelroos en meningokokken.
Meer informatie over deze onderwerpen vindt u op www.rivm.nl/onderwerpen.


Met vriendelijke groet,
Team Medizz