f Nieuws - Nieuwsbrief Medizz - juni 2019 - Medizz
Met de Z van zorg
Nieuwsbrief Medizz - juni 2019
Nieuwsbrief Medizz – juni 2019

Team
Door groei van de praktijk maar ook het parttime gaan werken van Dr C. Broekmeulen heeft u als patiënt te maken met diverse artsen. We proberen u als patiënt zoveel mogelijk bij dezelfde arts te plannen maar helaas lukt dit niet altijd. Daar veel huisartsen zich niet willen binden aan één praktijk, is er veel diversiteit. Veel waarneemhuisartsen zijn ZZP-er en er is onduidelijkheid over de toekomst van de ZZP. Ons streven is wel om een arts voor langere tijd aan onze praktijk te koppelen.

Verder is onze praktijkondersteuner Somatiek Ellen Brekelmans met zwangerschapsverlof. Ze verwacht in juli haar eerste kindje.

We hebben ook uitbreiding van ons doktersassistente-team. Per april is bij ons begonnen Lisa Pullen. Ze heeft al ervaring bij een andere praktijk opgedaan.

ZELFMANAGEMENT PROJECT
Dit jaar zijn we gestart met ons project: “bloeddruk thuismeten en leefstijlcoaching”. De eerste informatie-bijeenkomst heeft plaats gevonden en was succesvol.
Huisartsenpraktijk Medizz biedt u kosteloos de mogelijkheid om uw bloeddruk thuis te meten met een bloeddrukmeter die u van ons ontvangt. U geeft deze via uw telefoon of computer door aan de huisartsenpraktijk. Dat is gemakkelijk en snel. Uw praktijkondersteuner kijkt met u mee. De praktijkondersteuner staat dus dichterbij en kan beter met u meedenken. Daarnaast doet u mee aan 4 bijeenkomsten van een leefstijlcoach, dit gebeurt in een groep. Tijdens deze bijeenkomsten wordt u geholpen, gecoacht en/of ondersteund bij een leefstijl die bij u past.

VIP-APP
Zorgverlener, mantelzorgers en patiënten kunnen elkaar snel en effectief informeren, digitaal communiceren. Dit is vergelijkbaar als met whatsapp. Dit is vooral makkelijk voor niet spoedeisende vragen, maar ook voor het uitwisselen van foto’s. Dit is dus een veilige manier. Kijk voor meer informatie op www.ikbenvip.nl of vraag er naar bij de assistente.

Praktijk
Nog even enkele belangrijke tijden voor wat betreft onze praktijk op een rijtje:
We zijn elke dag telefonisch bereikbaar van 08.00 uur tot 17.00 uur. Een consult duurt standaard 10 minuten. Heeft u meer dan 1 klacht te bespreken, maak dit dan kenbaar bij het maken van uw afspraak. We plannen dan meer tijd in.
Visite aanvragen tussen 08.00 uur - 11.00 uur. Als u om fysieke redenen niet naar de praktijk kunt komen.
Bellen voor uitslagen tussen 14.00 – 16.30 uur. Dan is uw uitslag zeker bekeken en is er overleg geweest tussen de huisarts en de assistente.
Vragen die u ’s-morgens gesteld heeft aan de assistente,  kunt u terugbellen tussen15.30 – 16.30 uur.
Medicatie: u kunt uw herhaalrecept aanvragen via de receptenlijn (073-6411931 optie 2) of via de mail (ga naar onze website www.medizz.nl kopje recept). De apotheek heeft twee werkdagen de tijd nodig om uw recept klaar te maken. Bestel dus uw recept op tijd.

Travel Doctor
Nog even en dan gaat de zomervakantie van start. Informeer bij Travel Doctor of u vaccinaties  nodig heeft. Bel 073 – 627990 of www.traveldoctor.nl. Tevens kunt u ook bij ons terecht voor de vaccinatie tegen kinkhoest (DKTP) speciaal voor zwangere vrouwen, BMR voor mazelen maar ook vaccinatie tegen gordelroos en meningokokken. Meer informatie over deze onderwerpen vindt u op www.rivm.nl/onderwerpen.

Namens ons team wensen wij u een hele fijne gezonde zomervakantie.